Erilaisia värianalyysi myyttejä

 

Punaista hiuksissa

Nyt taidan astua kampaajien varpaille…

Hyvin usein eritoten talvilla (viileät) löytyy punaista pigmenttiä hiuksesta. Hius värjääntyykin mielellään punaiseksi ja myös pitää värin. Jos taas vaalennat tätä hiuslaatua, se muuttuu usein ikävän keltaiseksi.

Hiuksen punaisuudesta johtuen hyvin usein talvia ja viileitä analysoidaan väärin lämpimiksi. Tästä johtuen keskustelupalstoilla tehdyt ”pika-analyysit” menevätkin helposti metsään. Asiakas on NÄHTÄVÄ livenä pystyäkseen tekemään tarkan analyysin. Samalla asiakaskin NÄKEE mistä on kysymys.

Avainsana tässä on siis: NÄHDÄ.

Vain lämpimän sävyiset ruskettuvat

ROSKAA!

Rusketut tai et. Sillä ei ole mitään tekemistä vuodenaikasi tai sävysi kanssa. Tämä on taasen niitä muinaisjäänteitä värianalyysin alkuajoilta: myytti jos ei suorastaan mytologia.

Ystäväni ja hänen isänsä ovat molemmat syviä talvia (Vain sanoja nämäkin. Selitän paremmin analyysitilanteessa). Toinen ruskettuu kun vain näkeekin auringon ja toinen taas palaa välittömästi, muuttuen keitetyksi ravuksi ja taas jälleen valkoiseksi.

I rest my case!

Vain lämpimillä ihonväreillä on pisamia

ROSKAA!

Pisamien perusteella ei pysty sanomaan onko joku lämmin vai kylmä. Tätä myyttiä on viljelty ja viljellään laajalti niin värianalyysin kuin kosmetologien ja kampaajienkin keskuudessa. Myytti pohjautuu värianalyysin ammoisilta ajoilta. Se, että sitä vielä käytetään kummastuttaa, sillä onhan moni muukin asia kehittynyt ja mennyt eteenpäin.

Voin ottaa itseni esimerkiksi. Olen Kirkas ja jos halutaan vuodenaika, lisätään listaan Talvi. Ei siis myytin mukaan pitäisi olla pisaman pisamaa. Vaan kun on! Ja paljon! Kesällä niitä siunaantuu vielä lisää. Toinen esimerkki voisi olla isäni: viileistä viilein (Pierce Brosnan), suola ja pippuri tukka (harmaata ja melkein mustaa). Arvasit oikein! Pisamia löytyy vielä enemmän kuin minulla.

Kaikilla vuodenajoilla ja sävyryhmillä on pisamia. Jos olet viileä, sinulla on viileitä pisamia. Jos taas olet lämmin, sinulla on lämpimiä pisamia. Yksinkertaista rakas Wattson!