Pikku vinkkejä!

Kun menet työpaikkahaastatteluun, älä käytä pinkkiä huulipunaa. Pinkkiä pidetään hassun hauskana värinä, etkä varmasti näytä luotettavalta osaajalta. Parempi kun käytät nudea tai vain aavistuksen vaaleanpunaista.

dress for success 41 Pikku vinkkejä

Kun ostat uusia vaatteita ja sovituskopin peilistä näet asusi värit ensimmäisenä ja itsesi vasta sen jälkeen, väri on melko varmasti väärä sinulle. Väri on liian vahva, eikä sovi luontaiseen väritykseesi.

Työnantajat ovat valmiita maksamaan enemmän ihmisille, jotka näyttävät työhönsä sopivilta. Tästä voidaan päätellä, että työntekijä joka pitää itsestään huolta, pitää huolta myös työstään. -Susan Bixler-

dress for success 12 Pikku vinkkejä

Älä usko ihmisiä, jotka sanovat ettei värillä ole väliä ja kaikki voivat käyttää kaikkia värejä. Katsele ihmisiä. Missä väreissä he näyttävät hyviltä. Miksi he näyttävät puoli kuolleilta yhtenä päivänä ja ihanan raikkailta seuraavana?

Voit ehkä käyttää melkein kaikkia värejä, MUTTA sinun tulee huomioida värin tummuus, lämpö ja kirkkaus. Henkilökohtaisesti en ole vielä löytänyt kylmää oranssia…

dress for success 16 Pikku vinkkejä

IPC Media Origin Panelin tutkimustuloksia:

  • 44% naisista ei tiedä omaa vartalotyyppiään
  • Yksi kolmesta naisesta ostaa vaatteita joita he eivät koskaan pidä
  • 99% naisista kertoo ostaneensa vaatteita jotka eivät sovi heidän muodoilleen

 

Pariisittaren vinkit pukeutumiseen

1. Peili

Ennen kuin astut ovesta ulos on hyvä katsastaa itsensä peilistä. Ovatko hiukset ojennuksessa? Onko meikki siellä missä sen pitääkin olla? Ethän näytä maalatulta? Mitenkä on vaatteiden kuosi? Rypyssä ja ruttuinen? Ei käy!

2. Sään mukaan

Pukeuduthan sään mukaan. Jo näinkin pieni neuvo säästää sinut monelta vaivautuneelta katseelta. Kun olet asianmukaisesti vaatetettu, et herätä hilpeyttä.

3. Älä anna vaatteen viedä!

Sinä käytät vaatteita, eivät vaatteet sinua. Chic ei ole räväkkä tyylilaji, vaan rauhallisen hienostunut.

4. Itsevarmuus

Ah, niin yksinkertainen keino olla tyylikäs. Tässä sinulle vielä positiivinen noidankehä: kun näytät hyvältä se lisää itsevarmuuttasi ja naytät vielä paremmalta. Tässä joka arpa voittaa!

5. Yksinkertaiset linjat

Helpommin sanottu kuin tehty jos tyylipersoonasi on luova, dramaattinen tai romanttinen. Klassisilla ja Armani-ladyillä on elo helppoa. He ovat synnynnäisiä Pariisittaria.

6. Kuviot ja printit

Valitse kuviosi huolella. Tässä kohtaa liika on aina liikaa. Yhdistä yksi tarkkaan valittu printti yksiväriseen ja luot helpolla tyylikästä. Noudata neuvoa, jos olosi on hiukkasenkin epävarma printtien suhteen.

7. Liian piukka

Istuva on päivän sana! Ja istuva ei tarkoita tiukkaa, vartaloa nuoleskelevaa asukokonaisuutta. Vartalon muotoja mukaileva on enemmän chic ja takuusti pukevampi.

8. Liian lyhyt

Moni asia voi olla liian lyhyt: hameen helma, housun lahkeet tai hihat. Pitkät housut tarkoittavat pitkiä housuja, ei tyyliä Michael Jackson ja valkoiset tennissukat. Liian lyhyeet housut eivät pidennä jalkova vaan päinvastoin. Lisäksi ne vähentävät huimasti Pariisitar-uskottavuuttasi.

9. Sovita pukeutumisesi ikääsi

Hameenhelmojen tulisi valua alaspäin ikävuosien mukaan. No ei nyt aivan kirjaimellisesti, mutta polvi voisi olla hyvä mittari. Polven yläpuolella: alle 40 ja polven alapuolella yli 40. Kaikkein hulluimmat muotioikut ovat vain parikymppisille, jos nimittäin aikomuksesi on olla tyylikäs.

10. Roolimallit

Joskus on vain helpompaa pihistää asukokonaisuus tunnetusti tyylikkäältä kuuluisuudelta. Kuka on sinun roolimallisi?

 

In business you are dressing to have an impact on your bosses and teammates. If your clothes don´t convey the message that you are competent, able, ambitious, self-confident, reliable and authorative, nothing you say or do will overcome the negative signals emanating from your apparel. -Betty Harragan- author of Games Mother Never Taught You