Käynti optikolla ja rahat kankkulan kaivoon…

 

Olen törmännyt nyt liian monta kertaa huonosti väriltään sopiviin kehyksiin. On myyty hopeisia kehyksiä lämpimälle ja kultaisia viileälle, liian kirjavia pehmeän värisille ja taas turhan plassuja kirkkaille. Ja MUSTIA jokaiselle!

sammakkolasit Silmälasien valitseminen

Älä näytä tältä laseissasi!

Itse silmälasien käyttäjänä tiedän, ettei laseja tule uudistettua ja hankittua ihan joka vuosi. Hintakin jo pitää siitä huolen. Juuri tätä ajatellen olisi hyvin tärkeää saada nenälleen sellaiset lasit, jotka oikeasti näyttävät hyvältä ja sopivat kantajalleen niin värin kuin mallinkin puolesta ja kestävät ajan hammasta.

Pitäisikö jokaisen kehysostoksille menevän ottaa mukaansa väriammattilainen joka pitää vain ja ainoastaan asiakkaansa puolta? Häntä ei kiinnosta miten paljon varastossa on vielä niitä mustia kehyksiä myytäväksi, joita tuli trendi malliston mukana satoja. Vai eikö myyjien taidot riitä valitsemaan asiakkaalle nimenomaan värinsä puolesta sopivia kehyksiä?

Se EI vaan ole niin että kaikki värit sopivat kaikille. Sanoi kuka muu mitä tahansa. Ei, ei ja ei!!! Lisätään vielä vettä myllyyn ja luetaan ohjeita muotibloggaajilta jota ovat sitä mieltä että mitä omituisempi yhdistelmä sen muodikkaampi. Pitäisi osata suodattaa näkemäänsä. Ja miksi muodin pitäisi edes olla käsittämätöntä möysää? Vaatesuunnittelijana tiedän, että muoti on meidän suunnittelijoiden tulkintoja ennalta määriteltyihin trendeihin.

Jos maksat laseistasi jopa 1000 euroa oletan oikean värin ja mallin kiinnostavan. Malleista on sanottava sen verran, ettei niiden seuraamista voi välttää. Suurin osa kehyksistä kun on tietyn mallisia tietyn ajan: kapeita, leveäkehyksisiä, suuria kasarimalleja… Mutta VÄRIIN voit vaikuttaa. Samaa mallia löytyy lämpimille ja kylmille. Jos edes tämä otettaisiin huomioon olisi taistelu jo puoliksi voitettu.

Jos siis myymäläväki ei ole koulutettu näkemään värejä, niin seuraavaksi paras vaihtoehto on mennä kehysostoksille värianalyysi kautta värikartalla varustettuna. Laadukkaassa ja kattavassa värianalyysissä käydään läpi myös silmälasien väri. Värikartta on myös hyvä apu myyjälle, joka varmaankin kartan perusteella osaa näyttää sinulle sopivia malleja.

Tässä muutamia vinkkejä:

LÄMPIMÄT: Ruskea, kilpikonna, beige, vihreä, kultaiset metallit.

VIILEÄT: pinkki, sininen, harmaa, hopea ja teräs.

KIRKKAAT: Kirkkaat metallit, musta, laivasto, tumman ruskea.

PEHMEÄT: Beige, ruskea, pehmeän harmaa, puuteroidut pastellit, harjatut metallit.

VAALEAT: Kerma, kivi, vaalea pinkki, sinivihreä, vaaleat metallit.

SYVÄT: Tumman ruskea, hiilenharmaa, musta, kilpikonna, tummat metallit.

 

Värianalyysi maksaa itsensä monikertaisena takaisin, varsinkin silmälasiostoksilla!

 

Studio Fiiniks – Helppoa ja ymmärrettävää tyylikkyyttä asiakaslähtöisesti!