Maailmalla ja miksei myös meillä on yhtenä muotikankaana ”kukonaskel”. Jokaista lehtiä en ole käynyt läpi, mutta muutamissa löytyy maininta miten hyvin kyseinen printti sopii kaikille. Matkassa on kuitenkin muutama mutta.

Se ensimmäinen mutta: yleensä kukonaskelta tapaa ainoastaan mustavalkoisena. Jos kuvio on suuri, se saa aikaan suuret värierot eli suuret kontrastit. Musta ja valkoinen ovat muutenkin sellaisia värejä, joita talvet ja kirkkaat kantavat parhaiten. Lämpimien, pehmeiden ja syksyjen tulisi ehdottomasti välttää tätä kuosia juuri mustavalkoisena, ainakin lähellä kasvoja. Oikean värinen kauluspaita tai huivi saattaa pelastaa vaatteen käyttökelpoiseksi.

article 2074255 0F2E06D200000578 368 306x5811 157x300 KukonaskelToinen mutta: Kangas on hyvin graafinen eikä siis näyttäisi kovin hyvältä kurvikkaalla vartalolla. Suoralla (ja tässä tapauksessa en tarkoita rintavarustusta) kuosi näyttää upealta. Esimerkki kuvassa Gwyneth Paltrow, jolle kukonaskel sopii kuosina. Väri on kuitenkin valitettavasti väärä.

Kukonaskelta kuosina voi käyttää kurvikkaampikin, jos kuvio on mahdollisimman pieni eikä mustavalkoinen vaan värillinen. Kuosia on kuitenkin helpointa käyttää suunnittelussa suoriin linjoihin, joten kurvikkaille ei ylensäkään edes löydy tästä printistä tehtyjä vaatteita kovinkaan helposti.

Jouluterveisin,

Sari

Jos pidit lukemastasi, voit jakaa tämän viestin ystävillesi.

Kukonaskel värillä. Mekon malli sopii suoralle vartalotyypillesuora mekko 2011 133x300 Kukonaskel

 

 

 

 

 

 

 

 

mekko 2011 133x300 KukonaskelSuurikuvioinen kukonaskel. Mekon malli sopii kurvikkaalle.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.